خبری سیاسی انتقادی اجتماعی


شوراي ملي سوريه معتقدند ارتش آزاد سوريه براي دولت تركيه در مقابل سازمان‌هاي حقوقي مشكل آفرين شده‌اند، چرا كه دولت تركيه متهم به حمايت از كساني شده كه به اقدامات غيرانساني دست مي‌زنند.

 ارتش تركيه‌ با هشدار به مخالفان مسلح سوري نسبت به ادامه اقدامات وحشيانه تهديد كرد كه در صورت ادامه اين اقدامات آنكارا ارسال كمك‌‌هاي لجستيكي و سلاح‌ براي آنها را قطع مي‌كند.

به نوشته روزنامه فرامنطقه‌اي القدس العربي، به دنبال پخش تصاويري از رفتارهاي وحشيانه مخالفان مسلح سوري در قبال حاميان دولت در شهر حلب، افسران سازمان اطلاعات تركيه به شدت آنها را مورد انتقاد و توبيخ قرار دادند.

به گفته شوراي ملي سوريه (شاخه سياسي مخالفان) افسران تركيه به فرماندهان"گردان‌هاي ارتش آزاد"،‌ بخش نظامي مخالفان سوري، هشدار داده‌اند در صورتي كه اين افراد بار ديگر اقدام به شكنجه وحشيانه طرفداران بشار اسد،‌ رئيس‌ جمهوري سوريه كنند و تصوير و يا فيلمي در اين رابطه منتشر شود، كمك‌هاي لجستيكي و ارسال سلاح به مخالفان پايان مي‌‌يابد.

شوراي ملي سوريه معتقدند ارتش آزاد سوريه براي دولت تركيه در مقابل سازمان‌هاي حقوقي مشكل آفرين شده‌اند، چرا كه دولت تركيه متهم به حمايت از كساني شده كه به اقدامات غيرانساني دست مي‌زنند.

در يوتيوب تصاوير وحشتناكي از بريدن سر يك جوان و پرتاب اجساد از بالاي پشت بام توسط مخالفان منتشر شده است.از سوي ديگر، يكي از افرادي كه طي درگيري‌هاي ليبي عليه نظام معمر قذافي مشاركت داشت، اعلام كرد كه مبارزان ليبيايي به مخالفان سوري پيوسته‌اند و به آن‌ها آموزش نظامي مي‌دهند.به نقل از خبرگزاري رويترز، حسام نجار، يكي از مبارزان ليبيايي اظهار كرد: افرادي كه در درگيري‌هاي ليبي عليه معمر قذافي، ديكتاتور سابق ليبي مشاركت داشتند به جبهه مخالفان سوري ملحق شدند تا به مخالفان سوري آموزش دهند.حسام نجار يك تك تيرانداز حرفه‌اي و از افرادي است كه سال گذشته به محل اسكان معمر قذافي حمله كرد.

النجار گفت: برخي از ليبيايي‌ها كه به مخالفان سوري پيوستند در زمينه اطلاعات و سلاح‌هاي سنگين و كمك‌هاي لجستيكي و تاكتيك‌هاي جنگي كار آزموده هستند.

وي در ادامه افزود كه تجهيزات مخالفان سوري بسيار ساده بود و طي پنج ماه اخير تجهيزات آن‌ها بسيار بيشتر و مجهزتر از قبل شده و مخالفان سوري اكنون تك تيرانداز و تجهيزات پيشرفته‌اي در اختيار دارند.

النجار تصريح كرد كه سازماندهي نامناسب مخالفان سوري مشكل بزرگي است و مخالفان ليبيايي كه در زمان درگيري با نظام معمر قذافي از حمايت ناتو برخوردار بودند و مي‌توانستند اردوگاه‌هاي آموزشي ايجاد كنند.

النجار اظهار كرد: در ليبي با وجود آنكه منطقه پرواز ممنوع وجود داشت، ما مي‌توانستيم 1400 تا 1500 تن را در يك مكان جمع كنيم و گردان و تيپ تشكيل دهيم، اما در سوريه مخالفان در همه جا پراكنده هستند.

وي در ادامه گفت: با وجود آنكه يگان‌هاي بسياري از مخالفان زير پرچم ارتش آزاد سوريه مي‌جنگندند اما فرماندهان آن‌ها با هم متحد نيستند.

النجار گفت كه نبود وحدت ميان مخالفان يكي از بزرگترين عوامل نتيجه بخش نبودن اقدامات آن‌ها است و تنها در زماني كه آن‌ها شكست بخورند خواهند فهميد كه بايد متحد مي‌شدند
نویسنده: حسین ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

نویسنده: حسین ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

ابهری آمارهای ناخوشایند دیگری نیز دارد. 76 درصد مردان خیابانی متاهل هستند و هر مرد خیابانی در طول روز به طور میانگین یکصدبار برای زنان نجیبی که هرگز سوار بر ماشین آنها نمی‌شوند،‌ بوق می‌زند!
 «به ازای هر یک زن خیابانی 7 مرد خیابانی وجود دارد!» این خبر تامل برانگیز را دکتر مجید ابهری، جامعه شناس و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی به تهران امروز می‌گوید و هشدار می‌دهد در صورتی که کارشناسان فکری برای این موضوع نکنند، به‌زودی با بحران‌های اجتماعی جدی‌تری روبه‌رو خواهیم شد.
 
به نوشته تهران امروز؛ هرچند نیروی انتظامی در قالب طرح‌های امنیت اخلاقی با این موارد برخورد می‌کند اما «مردان خیابانی» این روزها در بیشتر خیابان‌ها دیده می‌شوند و برای زنان و دختران مزاحمت ایجاد می‌کنند. ابهری آمارهای ناخوشایند دیگری نیز دارد. 76 درصد مردان خیابانی متاهل هستند و هر مرد خیابانی در طول روز به طور میانگین یکصدبار برای زنان نجیبی که هرگز سوار بر ماشین آنها نمی‌شوند،‌ بوق می‌زند!
 
کارشناسان می‌گویند همیشه پای مردان خیابانی در میان است و تا مردان خیابانی نباشند، سن روسپیگری زنان در کشور- بر اساس آمار منتشر شده از سوی مسئولان سازمان بهزیستی -کاهش پیدا نمی‌کند. هر چند رئیس سازمان بهزیستی، روز گذشته این کاهش سن را تکذیب کرد اما دکتر مجید ابهری، در این باره می‌گوید: «اگر زنان خودفروش خیابانی به عنوان یک ناهنجاری اجتماعی در جامعه ما غیر قابل انکار هستند، این بستر اجتماعی است که باعث تولد و رشد این ناهنجاری و ضد ارزش شده است.»
 
او معتقد است که بازار غریزه جنسی نیز مانند سایر بازارها تابع اصل عرضه و تقاضاست و حضور مردان تنوع طلب و غیرهمسو با هنجارهای اجتماعی در این میان مزید بر علت است.

هر مرد خیابانی روزانه یکصد بوق!

او معتقد است که مردان خیابانی با فاصله گرفتن از هنجارهای فردی و گروهی رفتارهایی دور از حرمت اجتماعی انجام می‌دهند و البته تاکید می‌کند که به دلیل مشکلاتی که بر سر راه ازدواج جوانان است، بعضی جوانان مجرد در راستای غریزه جنسی خود به این‌سو می‌روند، اما دکتر ابهری به آمار بالای مردان متاهلی که در زمره مردان خیابانی قرار می‌گیرند اشاره می‌کند: «جای تاسف دارد که 76درصد مردان خیابانی متاهل هستند! مردان متاهلی که به ارزش‌های اخلاقی خانواده و جامعه پایبند نیستند. این در حالی است که جوانان مجرد جامعه ایرانی، بار بدنامی این پدیده را به دوش می‌کشند!»
 
دکتر سعید معدنی مدیر گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران مرکز نیز در این باره به تهران امروز می‌گوید: «مردان متاهلی که در هر کوچه و خیابان به دنبال سوار کردن زنان بر ماشین خود هستند، یا همیشه چنین کاری را به عنوان تفریح انجام می‌داده‌اند یا در جوانی به دلایلی مانند فقر مالی مثلا نتوانسته‌اند ماشین بخرند و چون تفکری بیمارگونه دارند، گمان می‌کنند حالا که صاحب خودرو هستند می‌توانند جوانی کنند! چنین افرادی از نگاه بیمارگونه خود تمایزی بین زنان متشخص و زنان خیابانی نمی‌بینند.»

 او تاکید می‌کند: «هر مرد خیابانی به طور میانگین صد بوق در طول روز برای زنان می‌زند تا بالاخره طعمه خود را پیدا کند.»

«مینا.م» معلم جوان 28 ساله ای‌است که به تازگی ازدواج کرده و محجبه است. او که هر روز صبح ناچار است مسیری طولانی را برای رسیدن به محل کارش و بازگشت از آن بپیماید تقریبا هر روزبعد ازظهر با رانندگانی مواجه می‌شود که وقتی او را تنها سر خیابان می‌بینند برایش بوق و چراغ می‌زنند! او به تهران امروز می‌گوید: «بعضی‌ها حتی ترمز می‌کنند، دنده عقب می‌آیند و پیشنهاد می‌دهند سوار ماشین‌شان شوم. بارها از ترس اینکه شاگردانم مرا در این حالت نبینند ناچار شده‌ام به آن طرف خیابان بروم تا مطمئن شوم این مزاحم دست از سرم برداشته است.»

«زهره.ا» 40 ساله و خانه دار است و دو پسر دانشجو دارد. زهره نیز تجربه چنین مزاحمت‌هایی را در زندگی‌اش دارد. او به تهران امروز می‌گوید: «چند بار برایم پیش آمده. راستش را بخواهید هم سن و سال پسرم بودند! دلم می‌خواست مادرانه نصیحت‌شان کنم اما منصرف شدم از این کار! بعضی وقت‌ها از ترس این مزاحم‌ها ترجیح می‌دهم تنها از خانه بیرون نیایم.» «تهامه.م» کارمند است و از این بوق زدن‌های مکرر دل پری دارد.

او می‌گوید: «خیلی وقت‌ها زمان رد شدن از خیابان ماشین‌های شخصی که حتی معلوم است مسافرکش هستند بوق یا چراغ می‌زنند و ترمز می‌گیرند. قرار گرفتن در چنین شرایطی در خیابان باعث می‌شود خجالت زده شوم. حتی برایم پیش آمده که راننده وانت بار هم توقف کرده و منتظر مانده تا سوار ماشینش شوم.» دکتر ابهری به مزاحمت‌های مکرری که این مردان برای زنان در خیابان ایجاد می‌کنند اشاره کرده و ادامه می‌دهد: «در بیشتر موارد این مردان پیش پای زنان نجیب، متاهل و متعهد، زنان باردار و حتی زمانی که مادران همراه فرزند خود هستند ترمز می‌گیرند! »

او با تاکید بر اینکه چنین رفتارهایی نوعی خشونت است که در حق زنان جامعه انجام می‌شود می‌گوید:«این‌کارسبب بروز تنش و همچنین آزار زنان جامعه می‌شود. این مردان‌به ظاهر می‌خواهند مسافرکشی کنند و حتی ممکن است زنان و دخترانی هم بدون اطلاع از قصد آنها سوار بر ماشین شان شود. آنها همه را به یک چشم نگاه می‌کنند و برایشان زنی که قصد خودفروشی دارد و زنی که برای رسیدن به مقصدی خاص به خیابان آمده فرقی نمی‌کند. بدون شک این نوع نگاه، بیمارگونه است.»

دکتر ابهری ادامه می‌دهد: «تنوع‌طلبی و هرزه گردی یکی از ویژگی‌های مردانی است که در چارچوب رفتارهای منطقی و متعارف جامعه به ارضای نیازهای خود نمی‌پردازند. اگر مردان تنوع طلب نباشند روسپیگری در جامعه گسترش نمی‌یابد. واقعیت این است که کالبدشکافی پدیده زنان خیابانی بدون توجه به موضوع مردان خیابانی تحلیل یک معلول بدون علت است.»

چاره چیست؟


«تنها حضور ماموران نیروی انتظامی به صورت ثابت و سیار است که می‌تواند از وقوع این مزاحمت‌ها بکاهد. به ویژه در محل‌های کم رفت و آمد!» اینها را دکتر ابهری می‌گوید.

البته او معتقد است قوانین هم نیاز به بازنگری دارند و ادامه می‌دهد: «متاسفانه این روزها این موضوع در تهران و کلانشهرها به یک تفریح مبدل شده است. تفریحی که عواقب ناگواری برای زنان کشورمان به دنبال دارد. بنابراین علاوه بر مدیریت جنسی در کشور و برنامه‌ریزی‌هایی که باید توسط مسئولان انجام شود، باید قوانین مجازات این مردان تشدید شود.»

بی‌توجهی به ارزش‌های اجتماعی و کمرنگ شدن غیرت اجتماعی دلایلی است که دکتر ابهری برای بروز این پدیده عنوان می‌کند. او می‌گوید: «اتفاقاتی که برای آمران به معروف افتاد و همچنین دردسرهایی که ممکن است دامن افراد را بگیرد سبب می‌شود تا هیچ‌کس در برابر این مزاحمت‌ها اجازه دخالت به خود ندهد. به همین دلیل مردان خیابانی بدون وحشت از عواقب اجتماعی به این مزاحمت‌ها ادامه می‌دهند.»
نویسنده: حسین ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

  مطالعات جدید دانشمندان آمریکا روی هواپیماهای بدون‌سرنشین و آسیب‌پذیر بودن آنها در واکنش به فرود آوردن هواپیمای جاسوسی فوق‌مدرن آمریکایی در ایران خبر داد: «بحث‌هایی درباره ایمنی هواپیماهای بدون‌سرنشین در برابر حملات هکرها در جریان است.

تاد هامفری، استاد دانشگاه تگزاس و تیمش اخیرا موفق شدند کنترل انواع غیرنظامی این هواپیماها را به‌دست گیرند. آنچه این استاد دانشگاه را به این مطالعه فراخواند، افتادن یک هواپیمای ارتش آمریکا به دست ایرانی‌ها بود. ایران گفت کنترل هواپیما را پیش از فرود به‌دست گرفته بود.

تاد هامفری در پاسخ به سوال نمایندگان کنگره گفت: «فکر می‌کنم بهتر است به هر چه ایرانی‌ها می‌گویند شک داشته باشیم، البته در این باره باید به حرف‌های آنها توجه کنیم، ممکن است هواپیماهای بدون‌سرنشین سازمان سیا را بمباران الکترونیکی کرده باشند، این موجب شده بتوانند این هواپیما را ضبط کنند.

اینکه هواپیما سالم به زمین نشانده شده و تلویزیون ایران تصاویر آن را پخش کرده ما را ملزم می‌کند توضیح دهیم چطور این اتفاق افتاده است». گزارشگر بی‌بی‌سی افزود: «هواپیماهای بدون‌سرنشین هنوز یک سلاح جدید به حساب می‌آیند و بسیاری از مسائل حقوقی و فنی پیرامون استفاده از آنها بی‌پاسخ مانده است».
نویسنده: حسین ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

امیر جعفری بازیگر سینما و تلویزیون در برنامه "گفنگوی تنهایی" شبکه چهارم سیما در خصوص مسائل اخلاقی و وضعیت کنونی جامعه سخن گفت.

* روزی به خاطر چندین جوشی که روی پوستم به وجود آمده بود، راهی دکتر شدم. در میانه ی راه با زنی مواجه شدم که به محض اینکه گفت شما بازیگر هستید، گفتم، وای این هم می خواهد بگوید فرزندش با استعداد است. اما او در خصوص فرزندش سخن گفت که به سرطان یا تالاسمی مبتلا بود و اینکه به 70 میلیون پول نیاز دارد. آن لحظه به خدا گفتم، خدایا من را ببخش و ازت عذر می خواهم که به خاطر چندین جوش ناراحت شده بود.

*(خطاب به رئیس جمهور و وزرا) شما را به خدا، پول یک روز نفت را به این گونه افراد اختصاص بدهید.

* بی اخلاقی در چندین سال گذشته زیاد شده است و کسانی که مرام داشتند و کارهای خوب می کردند، فسیل شده اند.

*(ضمن انتقاد از رواج ظاهرگرایی در کشور) تمام دختراتی که در خیابان می بینم، بینی شان عمل شده است و هیچ کدام چهره ی واقعی ندارند. اخر چرا؟
. همه آنها شبیه هم شده اند.  همه به یکدیگر فخر می فروشند، بنز سوار به پراید سوار، پراید سوار به دوچرخه سوار و دوچرخه سوار به کسی که زیر باران ایستاده است.

*در همین صنف خودمان، بازیگر می شناسم که از ترس مسخره شدن نماز نمی خواند. این خیلی بد است که فردی به خاطر بچه محل هایش این کارها را نکند.

* این روزها سینمایی ها به تلویزیونی ها پز می دهند، تلویزیونی ها به تئاتری ها، تئاتری ها به دانشجویان و .... واقعاً چرا باید اینطوری شده باشد؟

*از خدا می خواهم که هیچ وقت مرا به حال خودم وانگذارد. یکی از دعاهایم این است که خدا را شکر که به من لطف کردی که می توانم در خدمتت باشم و سجده ات کنم.
نویسنده: حسین ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

اخوان المسلمین تاکنون به عنوان پیروز عرصه ی سیاسی قیام های مردمی که جهان عرب را در بر گرفت، ظاهر شده است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، فارین پالسی در گزارشی نوشت: در مصر و تونس، احزاب سیاسی وابسته به این گروه در انتخابات های دموکراتیک قدرت را به دست گرفته اند اما اخوان المسلمین تنها جنبش در خاورمیانه نیست که دین و سیاست را درهم آمیخته است.

سلفی ها در حال کنار گذاشتن سال ها مخالفت دینی خود با دموکراسی و در نهایت حضور در بازی های سیاسی هستند.

در اوایل این هفته شیخ سلمان الاوده روحانی صاحب نفوذ سعودی در توییتر و صفحه ی فیس بوک خود اعلام کرد: دموکراسی ممکن است سیستمی ایده آل نباشد اما دارای کمترین ضرر است و می تواند توسعه یابد تا پاسخگوی نیازهای داخلی و شرایط های مختلف باشد.

الاوده این اظهارات را در رسانه های اجتماعی انگلیسی و نه عربی اعلام کرده است. سخنان او از لحاظ سابقه و محبوبیت او در میان سلفیان قابل توجه است. این فرد، یکی از اعضای کلیدی جنبش بیداری(سهوا) است که با آل سعود در طول جنگ خلیج فارس در اوایل دهه 1990 در افتاد.

در طول آن سال ها، علمای مهم دینی عربستان و فعالان جنبش بیداری(سهوا) دو طومار امضا کردند و در آن از اعضای خانواده سلطنتی به منظور تکیه بر آمریکا انتقاد کردند و خواستار تشکیل شواری مشورتی شدند. این شورا می تواند به نهاد دینی اختیارات بیشتری به منظور تعیین همسویی قوانین قضایی با قوانین اسلامی بدهد.

آل سعود این طومارها را به عنوان تهدیدی مستقیم به قدرت خود نگاه کرد و پس از آن، الاوده و چندین شخصیت این جنبش(سهوا)  را در سال 1994 بازداشت کرد.

الاوده تا سال 1999 در زندان بود. وی از زمان آزادی اش تاکنون انتقادات آشکاری به رژیم نداشته است. او عضو نهاد رسمی دینی کشور نیست و تنها دارای سطحی از استقلال است که بدون کارگزار دولت نگاشتن او موجب حفظ طرفداران زیاد این شخص شده است.

اسامه بن لادن یکی از جوانان عربستان بود که عمیقا تحت تاثیر موضع او علیه رژیم سعودی در اوایل 1990 قرار گرفته بود. رییس ستبق القاعده به او به عنوان یک استاد معنوی نگاه می کرد و از طرفی ادعا شده است که او به «ابوجندل» محافظ خود گفته است، اگر الاوده زندانی نشده بود هرگز صدایش را علیه خانواده ی آل سعودی بلند نمی کرد.

تمجید و تحسین رهبر القاعده، نفوذ الاوده را نه تنها در میان سلفیان بلکه در میان برخی از شاخه ی رادیکال تر این جنبش نشان می دهد.

الاوده خود هرگز طرفدار القاعده نبوده است و در سال 2007 در طول ماه رمضان به شدت از بن لادن انتقاد کرد و گفت: اسامه! برادر من، چقدر خون ریخته شده است؟ چه تعداد افراد بی گناه، کودکان، سالمندان و زنان به نام القاعده کشته شده اند؟ آیا خوشحال خواهی شد که با خداوند متعال، در حالی که بار صدها هزار یا میلیون ها قربانی را حمل می کنی، دیدار کنی؟

پیش از قیام های عربی، اکثریت سلفی ها دموکراسی را در تضاد با اسلام می پنداشتند. مهمترین استدلال سلفیان این بود که انتخاب قانون گذاران برای ایجاد قانون، حاکمیت خداوند را نقض می کند که تنها حاکم معتبر در جهان است.

بنابراین با ایجاد برتری دموکراسی که انسان را هم سطح با خدا قرار می دهد، انسان کسی دیگر را عبادت می کند. در نتیجه، آن فرد دیگر حقیقتا یک مسلمان نیست چرا که به سمت و سوی پرستش خدایان متعدد رفته است.

با این حال، احزاب سلفی رو به رشد در خاورمیانه ،نشان دهنده ی دوری این گروه از سمت این دکترین است.

اظهارات الاوده تصدیق کننده ی یک چشم انداز سیاسی در حال تغییر در خاورمیانه است. تعداد احزاب سلفی در کشورهای عربی که در حال انتقال به دموکراسی هستند در حال رشد است.

مصر سه حزب سلفی دارد که تقریبا 25 درصد کرسی های پارلمان را در اختیار خود دارند. این در حالی است که سلفی ها در لیبی، تونس و یمن تنها یک حزب دارند.

در حالیکه این احزاب به سرعت به عنوان بازیگران مورد قبول در بازی های سیاسی تبدیل می شوند، این عصر جدید می تواند گسترش جنبش های سیاسی تاسیس شده توسط سلفی های غیرسیاسی سابق را به خود ببیند.

ممکن است که نظرات الاوده در کشورهایی که همچنان زیر یوغ استبداد زندگی می کنند مهمتر جلوه کند تا در کشورهایی که تحت انتقال سیاسی هستند.

اگر او در ماه ها یا سال های آینده به ویژه به زبان عربی صریح تر شود، می تواند به تلاش های شکست خورده گذشته در جهت اصلاحات یا سقوط آل سعود روح تازه ای ببخشد.

هنوز سوالاتی در مورد تغییر رویکرد گروه های سلفی در خصوص دموکراسی وجود دارد. آیا رویکرد آنها پراگماتیک است؟ یک تعهد حقیقی ایدئولوژیک به اصول دموکراتیک است؟ آیا پیوستن به این پروسه، چنین احزابی را تا حدی آزاد می گذارد که بتوانند در انتخابات تحرک بیشتری از خود نشان دهند یا رقابتی پوپولیستی بین احزاب اسلام گرا برای آنکه چه کسی حقیقتا خواست خدا را دنبال می کند را به وجود می آورد؟

خیلی زود است که پاسخ ها به این سوال ها را ارزیابی کنیم اما نتیجه حضور سلفی ها در بازی های سیاسی احتمالا در هر کشور با توجه به وضعیت آن کشور متفاوت است.
 
نویسنده: حسین ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

سایت گلف نیوز از ترس عربستان سعودی پرده برداشت:
گلف نیوز در مقاله خود به نقل از رویترز نوشت: ”ایران تهدید کرده است که پایگاه های نظامی ایالات متحده در سرتاسر خاورمیانه و همچنین خاک اسرائیل را طی چند دقیقه مورد هدف قرار خواهد داد. عربستان سعودی، یکی از اصلی ترین متحدین ایالات متحده در منطقه، از حمله ی احتمالی اسرائیل به ایران ابراز نگرانی شدید کرد زیرا از ترغیب ایران به تهاجم به خاک عربستان و یا شعله ور کردن اعتراضات مردم این کشور علیه حکومت پادشاهی می ترسد.“
 گلف نیوز از ترس عربستان سعودی از احتمال حمله اسرائیل به ایران پرده برداشت. این سایت خبری در مقاله خود به نقل از رویترز اینگونه نوشت: ”ایران تهدید کرده است که پایگاه های نظامی ایالات متحده در سرتاسر خاورمیانه و همچنین خاک اسرائیل را طی چند دقیقه مورد هدف قرار خواهد داد. عربستان سعودی، یکی از اصلی ترین متحدین ایالات متحده در منطقه، از حمله ی احتمالی اسرائیل به ایران ابراز نگرانی شدید کرد زیرا از ترغیب ایران به تهاجم به خاک عربستان و یا شعله ور کردن اعتراضات مردم این کشور علیه حکومت پادشاهی می ترسد."

البته این سایت نوشت تحلیلگران قدرت ایران در ایجاد جرقه اعتراضات و آشوبها در شرق عربستان را کم اهمیت و ناچیز می دانند! ولی عربستان بارها این اتهام را به ایران نسبت داده بود.


 

حکوکت آل سعود به خوبی واقف است اوضاع نابسامان داخلی عربستان و اعتراضات خاموشی که توسط پلیس این کشور سرکوب می شوند را نمی توانند به مدت طولانی از دید رسانه ها پنهان کنند. خشم مردم از ظلم روز افزون این رژیم دیکتاتوری مسئله ای نیست که بتوان با اتهام زنی به کشورهای همسایه راه حلی برای آن یافت. البته رویترز در مقاله ی دیگری که دیروز درخصوص بندر بن سلطان نگاشته بود عربستان را در مقایسه به دیگر کشورهای صاحب قدرت منطقه، برخوردار از آرامش و ثبات نسبی دانست. رویترز نوشت: ”در حالیکه سوریه در آتش آشوب ها می سوزد، عراق هنوز ضعیف است، و مصر در حال تجربه وضعیت بی ثبات در پی انتقال قدرت است، عربستان سعودی با ثبات ترین کشور عرب در منطقه دیده می شود."

به نظر می رسد موذی گری های عربستان در سوریه و بحرین، انتخاب بندر بن سلطان –با وجهه ای کاملا امریکایی-،  و گسیل ساختن نیروهای نظامی بیشتر در منطقه ی غنی از نفت استان شرقی خود همه و همه نشان از فرصت طلبی عربستان و تلاش برای ماهی گرفتن از این آب گلالود داشته باشد. عربستان بقای خود را در تضعیف کشورهای همسایه می بیند. شاید گلف نیوز بنویسد ”این تحرک محدود از نظر منابع امریکایی و سعودی نشان دهنده نگرانی ها از درگیری نظامی با ایران، جنگ قدرت در سوریه، و تنش های سنی-شیعی در اطراف بحرین است" اما بر کسی پوشیده نیست که بیشترین نفع این شرایط به آل سعود خواهد رسید.

منابع از افزوده شدن 1200 نیروی گارد امنیتی عربستان به منطقه مذکور خبر دادند. طبق اخبار واصله، هم اکنون 3000 نیروی گارد امنیتی به عنوان یک سیاست ”بازدارنده" آماده دفاع از عربستان در مقابل خطرات بیرونی –از جانب ایران- هستند.

حتی این سایت به نقل از واشنگتن پست از جایگزینی برخی سران نظامی آل سعود به دلیل ممانعت از تعطیلات تابستانه آنان خبر داد.

شاید توجه به این نکته خالی از لطف نباشد که شکست تحریم ها و عدم توافق بر سر حمله نظامی به ایران عربستان را وضعیت نا متعادلی قرار داده است. تمرکز نیروهای گارد امنیتی در یک نقطه خاص و درگیری همزمان عربستان در بحرین و سوریه خطر بروز اعتراضات داخلی در این کشور را افزایش خواهد داد.
نویسنده: حسین ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

نویسنده: حسین ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

نویسنده: حسین ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

سازمان "قاعدة الجهاد" مسئولیت انفجار اتوبوس حامل گردشگران یهودی در بلغارستان را بر عهده گرفت و اعلام کرد که جهاد در تمامی زمینه‌ها به منظور جنگ علیه یهودیان و آمریکایی‌ها تا زمان خروج آنها از اراضی اسلامی ادامه خواهد داشت.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این سازمان طی بیانیه‌ای خاطرنشان کرد که ماه رمضان ماه جهاد و شهادت و جنگ علیه دشمنان خدا و پیامبر خدا یعنی یهودیان و حامیان آمریکایی آنهاست.

این در حالی است که منابع صهیونیستی و بلغاری "مهدی محمد غزالی" شهروند سوئدی الجزائری الاصل را مجری عملیات شهادت‌طلبانه شهر "بورجس" بلغارستان معرفی کرده بودند که منجر به کشته شدن هفت صهیونیست و زخمی شدن 30 تن دیگر شد.

رادیو عبری به نقل از این منابع خاطرنشان کرده بود که غزالی از اعضای سازمان القاعده بوده و قبلا به کشورهای عربستان، افغانستان و پاکستان سفر داشته است.

روزنامه معاریو هم اعلام کرد که این شهروند سوئدی در سال 2004 در زندان گوانتانامو اسیر بود و با تلاش‌های مراجع سوئدی توانست در سال 2006 میلادی آزاد شود. سرویس‌های امنیتی بلغارستان در جریان تحقیقات خود درباره مجری عملیات ضد‌صهیونیستی هفته گذشته در این کشور، به غزالی مشکوک شدند، اما سخنگوی سازمان اطلاعات سوئد این اتهامات را رد کرده و گفت غزالی مجری این عملیات نبوده است.

نویسنده: حسین ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

صفحه قبل 1 1 2 3 4 5 ... 14 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , 2060.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com

مترجم سایت